Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 21:05
- Nahlásit

U nás panuje ,,skvělá nálada" Teď jsme se vrátili z návštěvy švagra, respektive synovce, kterému jsme byli přát k dvacetinám. Namol opilý švagr (ne s náma, my nepijem - už tak byl ) vyčetl Tomovi krom majetku i to, že vůbec existuje.....Je mi hlavně hrozně líto synovce, perfektně mu ,,zrušil" narozky Já nevím, proč se vůbec může ještě někdo divit, že nesnáším alkohol - takhle se choval po oslavách i taťka....Nikdy jsem mu to neodpustila, ani když umřel.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 21:14
- Nahlásit

Klávesnice mi vynechává písmena, tak všechno ještě pročítám a honem zpětně opravuju. No, ne všeho si všimnu Ale ty hrubky!! Je to nějaká porucha:jako dyslexie např., nebo to tak máte taky? Myslím, že češtinu celkem zvládám, přesto, že jsem prolézala sotva s trojkou, Tom se chodí radit, jak se co píše Ale proč teda myslím a pak to napíšu jinak. Teda ťukám, přemýšlím nad obsahem a píšu nějak automaticky....a pak právě zjistím, že pravopisně úplně tragicky Já už si nepamatuju, proč jsem ve škole mívala diktáty za 5, když pak vím, jak to má správně být...Je to normální?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 21:19
- Nahlásit

Nemáte náhodou tip na nějaké levnější ubytování (samozřejně s pejsanem)? Ideálně třeba celá chata s oploceným pozemkem nebo tak....

právě že my pod sebou moc takové to ubytování, kde se pronajímá celý objekt nemáme - spíš jen hotely a penziony. Doporučila bych spíš nějaký konkurenční portál třeba URL nebo URL a tak.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 23:37
- Nahlásit

LuckaM
Luci, za kolik jsi objednávala ten Scalibor? Hledám na netu co nejnižší cenu. Zatím mi to nejlevněj i s poštovným vychází na spokojenypes.cz a to v částce 388,-.
Jelikož mají antiparazitika ted v akci, tak mi tam asi slevy z hafici.cz a ze Psích kusů nezapočítají.

Kessie
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 06:26
- Nahlásit

worick
Já nevím, proč se vůbec může ještě někdo divit, že nesnáším alkohol - z obdobných důvodů jsem na tom podobně... já teda ne, že bych si někdy skleničku nedala... ale to je spíš výjimečně a Honzík ten nepije vůbec...
navíc... Kess nemá ráda lidi pod vlivem, jsme zjistili... Člověk, se kterým se normálně vítá a má ho evidentně moc ráda, k nám přišel jednou popitý a div se na něho nevrhla, štěkala a byla vzteklá... zvláštní...

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 06:29
- Nahlásit

Kessie
Kess nemá ráda lidi pod vlivem, jsme zjistili... Člověk, se kterým se normálně vítá a má ho evidentně moc ráda, k nám přišel jednou popitý a div se na něho nevrhla, štěkala a byla vzteklá...
No jo, tyhle prudérní baby ..., kde je nějaká tolerance?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 07:10
- Nahlásit

http://krmeni.cz/produkt/bosch-adult-maxi-akce/kat egorie/bosch-283
Tady to je s granulema.Dnes by to mělo dorazit.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 07:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Strejda
Kess nemá ráda lidi pod vlivem, jsme zjistili... - to většina psů. Určitě všech, co se s tím už setkali. Nám se tohle stalo shodou okolností v pátek. Zastavila jsem se s klukama tradičně u minimaxů a od dalších sousedů se vypotácel na kole nějaký příbuzný a hned k nám. Stál a jen beze slova čučel na Worička, který seděl kousek dál u cesty (na flexině) Já jsem se náhodou otočila a to na mně promluvil: že je to krásný pes a jestli si ho může pohladit? Řekla jsem ač nerada (dohadujte se s opilcem ) že může, ale sledovala jsem Worku, že ocáskem nevrtí a nežene se zrovna k němu, tak jsem byla ve střehu, protože tu ,,náklonost" psů k opilcům znám....Naštěstí ho jen pohladil a odpotácel se dopryč Náš Alfík nikdy na lidi neútočil, ale jednoho souseda, který se s ním chce opilý velice ,,bratřit" kousnul už dvakrát. Ale když je střízlivý (vyjímečně) tak je s ním normálně kámoš, klidně se nechá hladit.
zvláštní... - nediv se, pro psa (nejen pro něho ) se takový člověk chová divně, nečitelně a on si neumí vysvětlit čím to je....Ale hlásí mu to:,,tenhle je divný, na toho pozor!"

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 07:39
- Nahlásit

Teeeda 14 km v tomhle vedru - vážně obdivuji. Včera jsme kolem třetí odpoledne vyrazili jen tak na hodinku na prochajdu, schválně trasa kolem řeky a pokud možno stíněná a stejně mi cestou někdo vyměnil pejsu za lokomotivu . Línání se zatím dle vzledu srsti chystá, ale ještě nezačalo.

V sobotu mě Médin pěkně dožral. Cestou z krámu se stavuje na menší proběhnutí na Dlouhovině (řeka, pruh louky, pruh pole, silnice a z druhé strany pruh pole, pruh louky a remízek). Častý výskyt srnek. Kousek od silnice je tam dřevěná maringotka. A právě za ní se schovávala srnka a vyběhla přímo před Medvědem. Ten evidentně někde nechal slušné vychování (resp. asi byl překvapený, že se dostal na 3 metry k srnce ) a vyrazil za srnkou. Já jsem z toho byl tak v šoku, že mi trvalo dobrých 50 metrů než jsem na něj zařvala, ať laskavě nechá tu srnku na pokoji. Ani na druhé zařvání žádná reakce, pak mi došlo, že jsem blbá a zapískala jsem na něj. Médin se jakoby nic na místě otočil a vrátil se ke mě, strašně spokojený, že se proběhl se srnkou . No tak jsem ho pochválila, že nechal srnku být A to jsem si myslela, že mám dokonale nelovícího psa...

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 07:59
- Nahlásit

Noemi
A to jsem si myslela, že mám dokonale nelovícího psa... - tomu asi neodolá žádný pes, ale jde o to, že nakonec poslechne. Berry taky jednou vyběhnul, někdy popoběhne, ale nemá ,,zatmění mozku" jako Worka a na zařvání okamžitě reaguje, protože to, jak vypadá totálně nasr...panička, zná a už to zažít nechce

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 08:15
- Nahlásit

worick
Já nevím, proč se vůbec může ještě někdo divit, že nesnáším alkohol
Rozhodně nejsem abstinent. Ale z důvodů, které tu popisuješ, "nejdu na pivo" s každým. A protože nejvíc rypáků je v příbuzenstvu u tzv. protistrany (jak říká správně můj tchán), tak se většiny jejich akcí neúčastním.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:07
- Nahlásit

Strejda
tak se většiny jejich akcí neúčastním. - naprosto chápua souhlasím. To se asi najde všude, máme taktéž několik exemplářů.....jenže u cizího člověka, ti to může být jedno, pokud si takovéhle věci vyslechneš v příbuzenstvu, potažmo od bratra....no coment. Synovec ještě v noci poslal omluvnou SMSku (i když on v tom byl nevinně) ale jakové to bude mít dopady na vztahy v rodině - netuším. Já jsem nasr...na ultimum.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:13
- Nahlásit

worick
Já jsem nasr...na ultimum.
To je zbytečné, ale asi je zbytečné Ti to říkat. Asi to víš. Univerzální rada na to je jednoduchá. V duchu si opakovat: "Ty mně nasrat nemůžeš, za to mi nestojíš." Ale to funguje, když je člověk v klidu, v laboratorních podmínkách. Když Tě někdo zaskočí svojí zlobou, záští a závistí, tak je zle.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:40
- Nahlásit

MartinaBarney
na spokojeným psu za 323 a poštovný tuším 65, brala jsem i pro kámošku, takže se nám poštovný podělí dvěma. Nic levnějšího jsem nenašla...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:50
- Nahlásit

Tá ta
na tenhle obchod jsem taky koukala, ale u naší značky krmení zrovna ta akce pytel granulí a scalibor vyjde dráž, než kdybych to koupila v jiném obchodě odděleně

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 13:32
- Nahlásit

LuckaM
na spokojeným psu za 323 a poštovný tuším 65
Taky jsem to tam dneska objednala.

Sledujete někdo The Dog Whisperer (Znalec psí duše)??? Já stahuju jeden díl za druhým.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 13:41
- Nahlásit

MartinaBarney
Nesleduju, ale už jsem o tom slyšela. Je to dobrý?

Počasí u nás teda nic moc dnes. Od rána leje

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:06 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

LuckaM
Je to dobrý? Mě se to líbí ještě víc než ten anglický pořad ,,Buď já nebo pes´´. Je neuvěřitelný, že ten Cesar Millan těm psům tak rozumí. Všechno tak pěkně vysvětlí, že každá ta jeho náprava psa vypadá strašně jednoduše. Pro mě parádní pořad, myslím, že si z toho beru nějaké poznatky a víc si uvědujeme, jaké já dělám chyby...
Ale tak co člověk, to jiný názor na tento nebo podobný pořad.

A počasí u nás - zataženo, ale teploučko.
15:00 změna stavu: než jsem doběhla od pošty ten kousek k autu, tak jsem totálně zmokla. Pěkný liják!

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 19:45
- Nahlásit

Bože, já měla sepsaný sáhodlouhý článek o počasí a polích pracech a on mi vypadnul NET a smázlo se to Takže druhý pokus po té, co jsme konečně v 16.30 poobědvali a já ještě hodinu upadla do ,,bezvědomí" Po tom, co mně probudila Guccinka šmejděním fousiskama po ksichtě a mi trvalo další hodinu, než jsem zjistila, co je za den, hodinu atd..... to píšu znova
Bylo nahlášeno, že v 10h přijede vodo-topo. Tradiční obchůzka s klukama a volá Tom, že chlapi jsou tady, v devět Takže jsem pak kluky krmila ve střehu jak indián, aby mne náhodou koutkem oka nezahlídli....a nelekli se a neutekli Kradu se zadem domů, že nějak proklouznu a udělám ze sebe honem člověka....a vidím: do stájí jede - koňák slíbil, že trošku porovná hromadu hnoje, co nám navozil minulý týden. Si říkám:,,dopr...to je dneska, den, teď bude volat, že to jede srovnat a já tam budu muset (kdybych se mu takhle ukázala na oči, tak už nikdy hnůj neuvidím ) Takže místo snídaně jsem si další čtvrt hodiny dělala make-up a to na mně Tom volal:,,pohni, pohni, za chvíli jsou tu naši s rotavátorem a budem sdit brambory. A fofr, protože se žene déšť - na Karlovarsku už prší!" Tak to bylo i u vás LuckaM
Dodělali jsme to a za půl hoďky začalo pršet, v 15h - stejně jako u MartinaBarney
Sledujete někdo The Dog Whisperer - my to nechytáme, alespoň si myslím, že to jde na programu, který nemáme...Někdo na fóra dával ukázku dílu v angličtině, tak to bych toho moc nepochytila Až narazíš na díly: jak odnaučit Worička lovit, jak odnaučit Worička brblat, jak odnaučit W.....tak to prosím pošli

Strejda
Když Tě někdo zaskočí svojí zlobou, záští a závistí, tak je zle. - byla jsem až překvapená, že jsem se udržela. Pár let zpátky, by jsme se možná pozabíjeli. Nechtěla bych včera vidět svůj ksicht Měla jsem zuby zatnuté a v hlavě mi jen šrotovalo to, co jsi teď napsal Ale kdyby to byl příbuzný z mé strany, tak si to s ním opravdu vyřídím jednou pro vždy

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 19:48
- Nahlásit

Drakopes
jedu do Zlína.... - Ájušo kde Ti je konec?!! Už jsi mohla být dávno u nás a nebo jsme se mohli scuknout ve Zlíně....Žiješ?!

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 20:08
- Nahlásit

worick
my to nechytáme
Já to taky nechytám. Všechno jde přes internet u mě

viz. URL
A je to v češtině, tak proto sleduju díl za dílem (a práce jde stranou). A navíc tam je ještě tolik dílů, který jsem neviděla...Tedka v posledním, co jsem měla puštěný, byli nejagresivnější plemena (díl speciál) - a ten chlap je fakt neuvěřitelnej!!! A navíc sympaťák

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 20:58
- Nahlásit

worick
do Zlína jedu ve čtvrtek a budu tam do pátka, písnu ti do mejlu (zítra odpoledne).
U nás začalo lejt v půl jedenácté, právě když jsme se s dětmi rozestavěli u portálů Vinohradského tunelu měřit dobu jízdy vlaku tunelem a z toho změřit jeho délku. Pěkně jsme promokli...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 22:40
- Nahlásit

MartinaBarney
je v nějakém díle něco o BSP?

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 06:18
- Nahlásit

MartinaBarney
Sledujete někdo The Dog Whisperer (Znalec psí duše)??? Já stahuju jeden díl za druhým. Mám stejný názor jako ty, moc se mi jeho práce a smýšlení líbí. Taky si to stahuju z netu. Bohužel na to pouštění už nemám čas, tak jsem bohužel moc dílů neviděla. A to už to mám snad na 10 DVD. Tak možná, že v důchodu...
Tá ta
je v nějakém díle něco o BSP? Tak to nevím, Marťa bude mít přehled, ale jeden díl je určitě o velkém švýcarovi (ale zatím jsem ho neviděla) URL
worick
Strejda
U nás to samé, pije se u protistrany, přišla jsem na to, že je lepší takové akce vynechávat, byť vás poté pomluví jak jste nevychovaní, divní a já nevím co ještě... Nejhůř jsem nesla nucení k pití a kyselé obličeje protistrany, když jsem slušně odmítla.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:16
- Nahlásit

Tá ta
je v nějakém díle něco o BSP?
Taky nevím. Na BSP jsem zatím nenarazila.

Evey
moc se mi jeho práce a smýšlení líbí.
Přesně. To jeho rozdělení energií na pozitivní a negativní, zůstat asertivní v každé situaci. Na tom opravdu něco je. Napřed mě napadlo, že on je obdoba Desenskýho, ale v žádném díle jsem třeba neviděla, že by napravoval psa tak, že by mu sám vrčel do očí. Kdežto tohle třeba Desenský dělá. César na to jde úplně jinak...Taky se mi líbí, že i když člověk doma nemá nějakýho agresivnýho psa nebo psa s jiným problémem, tak i přesto se z těch dílů může přiučit něco novýho. Já jsem už takhle odhalila dost mých chyb, které jsem si uvědomila, že někdy dělám.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:42
- Nahlásit

Evey
MartinaBarney
Sledujete někdo The Dog Whisperer (Znalec psí duše)??? - díky holky, zatím jsem koukla jenom na kousek švýcara od Evey a jelikož Tom spí, tak bez zvuku - už se těším, jak si to skouknu všechno No, jóóó - chlap je to fešák
Včera jsem měla jít bábě převazovat nohu, ale lilo, tak se nešlo nikam. Jenže pak večer přestalo a o půlnoci už nevěděli roupama co by. No, byli chudáčci přeleželí Já jsem ještě před spaním mrkla na NET a vidím, Tom rejdí baterkou po zahradě, letím nahoru:,,šmarjá, co se děje?" A Tom: ,,říkal jsem blbounom, že po jídle se leží a už slyším Worička vyštěkávat u zahradního domku. Nevím, co tam teď mají tak důležitého v těch čerstvých záhonech - to zas bude vypadat... A když tam posvítím baterkou tak kuk - vykouknou dvoje oranžové oči z jedné strany, posvítím na druhou - kuk - vykouknou opatrně z druhé strany domku Jsou tam schovaní a sem nelezou..."
Takže teď s hrůzou čekám, co tam na ranní obchůzce najdu

Nejhůř jsem nesla nucení k pití a kyselé obličeje protistrany, když jsem slušně odmítla. - tohle je mi naopak úplně jedno Mě už je totiž dávno jedno, co si o mě kdo myslí, protože to, že se budu snažit být ,,hodná a zapadat do davu" nijak neovlivní, co si lidi nakonec o mě myslí - můžou si myslet (stejně jako já) co chtějí. Tohle moje mamka ještě nepochopila, ani ve svých bezmála 60letech
Já řeknu, že nepiju a tím to hasne. Když se někdo zeptá proč, klidně mu vysvětlím svých ,,deset důvodů", ale cítit se kvůli tomu blbě nebudu

worick
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 07:49
- Nahlásit

Ještě jsem zapoměla: na podzim jsem psala, že nám zahradníci zasadili kultivar magnolie, co jsem scháněla a oni dlouho taky. Teď rozkvetla a: je to úpně jiný druh Oceduličkovaná byla ovšem sortou - co jsem chtěla Nevím, jestli to byl omyl, nebo záměr - baba vymýšlí a stejně to nepozná... Každopádně to dneska nafotím a ať si pro ni přijedou... Tohle mně ale fakt může nasr.... - zaplatili jsme za ni i s cestama a pracema 11tisíc

Tá ta
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:34
- Nahlásit

worick
ty se fakt nenudíš...
Máme stejný zkušenosti.Kde jsou ty doby,kdy stačila ústní domluva,achjo.Nejradši bych se taky odstěhoval jako Tom.

Musím napsat,že se mi v práci ztratila naše kočka Ťapina.Měli jsme ji jako nalezence cca 8 let,nechal jsem si ji,dal vykastrovat a byla supr i potkana ulovila a teď zmizela.Už týden a nikde není.Možná že někde pošla a nevím kde.Už týden mě nevítá ráno v práci.Vždycky čekala co dostane.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 08:44
- Nahlásit

worick
A co to bylo za magnolii? Dej sem nějaký odkaz, tu bych chtěla vidět.
Tá ta
Musím napsat,že se mi v práci ztratila naše kočka Ťapina.Měli jsme ji jako nalezence cca 8 let 8 let je na kočku málo, babiččina umřela loni stářím a měla cca 17 let. Snad se brzy objeví.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 09:30
- Nahlásit

Tá ta
Měli jsme ji jako nalezence cca 8 let
8 let je na kočku málo, babiččina umřela loni stářím a měla cca 17 let.

To je opravdu málo. Kočky jsou docela dlouhověké. Naší staré bábě už bude jistě přes 17. Kocour nám nikdy nevydržel, ale kočku máme teprve druhou.

Už týden mě nevítá ráno v práci.Vždycky čekala co dostane.
Psi a kočka poznají naše auta. Sally si sedne k horní brance a předstírá, že tam hlídá od rána. Neli jde štěkat pod okno, asi aby doma postavili na kafe. Kočka přijde k autu a kontroluje co vezeme z lovu.

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání