Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 17:06
- Nahlásit

Strejda
Podle idnes to vypadá, jako by je stavěli - česká výletní loď? Tak to by mne ani nenapadlo, těch jsem jistě moc neviděla....ale tenhle vzhled je mi vážně nějaký povědomý....
Někdo by musel bydlet u vás a krmit je - to jo, když nejsme doma, bydlí tu tcháni. Kočky je jakž takž tolerujou, ale jsou závisláci stejně jako psi a navíc mají zavedený jistý režim který, i když mají tcháni manuál ,,jak se starat o naše zvířectvo - bod po bodu" stejně určitě nedodržujou, což napovídají různé namátkové telefony Abych dala nějaké zvíře do psího hotelu - tedy z domu někam samotné - to bych musela být snad na smrtelné posteli...

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 17:19
- Nahlásit

worick
když nejsme doma, bydlí tu tcháni
Naši kočku hlídá tchýně a vždycky si stěžuje, že ji kočka sprostě nadává. Tomu věřím, nám to taky někdy dělá. Nějak se nakrkne a ve čtyři ráno začne dělat kravál.

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 20:48
- Nahlásit

Strejda
Nápověda po telefonu www.hausboty.com

Mě se na tom líbí, že je to mobilní, ale nemusí člověk řešit, jestli mají v hotelu problém se psem nebo ne, zastaví si, kde chce, obhlédne okolí apod. Sice to stojí stejně jako dovolená u moře, ale zase to musí být nezapomenutelný zážitek.

Tak mě napadá - chtěli bychom o prázdninách vyrazit směr západ - Karlovy Vary, Sós, Mariánské lázně, ... Nemáte náhodou tip na nějaké levnější ubytování (samozřejně s pejsanem)? Ideálně třeba celá chata s oploceným pozemkem nebo tak....

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 20:49
- Nahlásit

worick
Zítra se jede pro borovice (sem http://lesoskolky.cz/ ) pro 8 000 Ks

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2011 20:53
- Nahlásit

Strejda
Gucci je z oteplením venkovní kočka a po zimě je z ní místo noční - šelma denní Máme je úplně nějaké rozštelované Leon chrápe celý den doma, vyráží ven kolem 18h. Do půlnoci, nebo o půlnoci na krmení se ukáže, ale na noc už odmítá jít spát domů, asi spí v zahradním domku, kde ho ráno vyzvedáváme s klukama. Gucci spí v noci doma. Ráno jde ven s náma na obchůzku, i když ona si kontroluje jiné věci než my (stavy myší a ptactva ) Když my už snídáme, přijde se domů mrknout do misky a vyráží znovu. Pak si přijde lehnout tak mezi 11-14h. Pak s náma zase vyráží do zahrady a je až do půlnoci, kdy přijde domů chrnět Obě kočky (asi všechny kočky) mají svoje specifické chování, každá chce a má ráda něco jiného, jinak to dává najevo - čemuž my už celkem dobře rozumíme, tcháni ne (i když mají ten přesný manuál )

Dneska do rána trochu sprchlo, kolem poledne celkem dost taky. Včera jsme zesmýkali ty trávy (pořezali křoviňákem) dneska od rána všechno odváželi a do večera schrabávali zbytky ze záhonů a trávníku - nadělá to strašný binec. Ještě máme tak polovinu hrabat Abych si to v klidu uklidila, šel s klukama večer na prochajdu Tom. Zakázal Berrymu přebrodit potok ke galánce a doma mi vynadal, co jsem mu udělala, že je ,,nějakej divnej"?! Já??! To ty jsi ho nepustil za holkou - a pak se divíš Pak ležel doma na cestě a pokníkával Chuďato nadržené....

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 00:49
- Nahlásit

Noemi
Zítra se jede pro borovice (sem http://lesoskolky.cz/ ) pro 8 000 Ks - cóó?! Že ,,kousek lesa"...... Nejseš ty náhodou Schwarzenbergová? A to jsi sem neměla psát....Posílám maila...

Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 06:55
- Nahlásit

pro 8 000 Ks - cóó?!
No ono je nějaká míra, že na jeden hektar má přijít 9 000 stromků (jako nejmenší možné číslo, u borovice je ideální ještě více, protože má "vysokou úmrtnost"), ta čerstvě uklizená paseka má přes půl hektaru a ještě se bude dosazovat na jiném místě...

Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 06:57
- Nahlásit

Nejseš ty náhodou Schwarzenbergová?
Ne, ale "lesně" sousedíme se Zdenkem Stenbergem, děda se sním dokonce zná osobně, protože rád rybaří a tak už ho děda také párkrát kontroloval, zda nepytlačí.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 07:56
- Nahlásit

Noemi
No ono je nějaká míra, že na jeden hektar má přijít 9 000 stromků (jako nejmenší možné číslo, u borovice je ideální ještě více, protože má "vysokou úmrtnost") - to asi má mě se tehdy z těch 7,,překopaných" nechytla ani jedna
Tam jak vysazuju ten minilesíček (pár stromů a keřů), jsem koupila šeříky, tři větší kusy po tuším 450Kč. Včera na ně koukám a jeden je zaschlý, žádné puky, zkrátka ,,po něm" Si říkám, co se mu stalo, když zasazené byly stejně, do stejné země....Prohlídnu ho pořádně...a on podťatý u země sekačkou, jak tchán v létě sekal jetel Zabít málo...

Ne, ale "lesně" sousedíme se Zdenkem Stenbergem, děda se sním dokonce zná osobně - má to i nějaké výhody, mít za souseda-známého šlechtu? My jsme byli součást strážnického panství (Taliáni Magnisové - na ně platily Benešovy dekrety) - a tak si kolikrát říkám, jestli by přeci jen nehospodařili líp, než tady ti komouši, co si to rozebrali a Lesy ČR

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 08:23
- Nahlásit

Tak jak jsem se bála, že letos ty žáby (hlavně ropuchy) snad ani nebudou....tak to u nás vypadá jak z Hitchocka Když jsem v noci posvítila baterkou, co Worka pořád řve - tak na mně všude - z trávníků, cest, o vodě nemluvě - čučely žáby Když jsme už skoro potmě končili v zahradě, šourala se další od plotu, tak jsem volala na Toma, ať na ni nešlápne a ten:,,hele a ty jdeš zas odkud? Do jezera už ani nevlezeš, tam je narváno"
Akorát mně štvou pstruzi, protože stíhají většinu pulců požrat Když byli pstruzi ještě malí, v létě od nás cestovaly tisíce minižabiček - to by se dalo uhazovat lopatou Vloni jsem jich viděla skákat jen pár - spíš desítky kusů

Tom tvrdí, že zítra má být hrooozně teplo tak, že by jsme mohli okoupat kluky. Bylo by záhodno...jsou jak čunčata a možná se konečně rozjede to línání. Sice jsou pak jak srnky ale tu slepenou podsadu (mastnotou a prachem) ani nedokážu pořádně umýt. To by zvládla snad jen automatka

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 10:01
- Nahlásit

worick
Když už jsi nakousla to mytí....Barney teda chlupy ještě nepouští, ale včera jsem česala a u ocasu má taky podsadu úplně rezavou...Chci se zeptat, jestli nemáte nějaký fígl na to, jak vyčesat ocas. Má tam těch chlupů extrémně moc a česat to jde strašně špatně a navíc se mu to vůbec nelíbí. Bez problému češeme záda, trochu brblá u pacek a náprsenky, ale směrem vzad je to horší a horší - zadní nohy s velkým přemáháním taky přetrpí, ale ocas ne, to mi protestuje

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 11:37 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Tak nyní jsme se vrátili i s Tá tou z prochajdy. Báru jsme naložili do kufru a asi v devět hodin jsme dorazili k řece. Nasadili jsme In-liny a jeli jsme asi 7 km tam a zpátky tudíž odhadem tak těch 14. S přestávkami nám to trvalo asi 2 hodiny.
P.S. jednalo se o stejnou trasu kterou šel Tá ta jednou z rána 4 hodiny i když nutno poznamenat že šel až z domova. Teď jsme tam dojeli autem. Bára je naprosto znavená.

Na jednom z odpočívadel
Bára byla z toho běhu tak znavená že chodila s téměř zavřenýma očima.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 11:47 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Bez problému češeme záda, trochu brblá u pacek a náprsenky, ale směrem vzad je to horší a horší - zadní nohy s velkým přemáháním taky přetrpí, ale ocas ne, to mi protestuje
Až bude mít někdo spolehlivý návod na česání ocasu, tak ho sem prosím dejte. To nám teda nejde.
Obě holky se rády nechají česat, ale každá jinak. Sally má ráda uši a krk, Neli chce česat břicho. Záda snesou obě, ale kalhoty a ocas česat nechtějí. Trochu se to komplikuje tím, že když češu jednu, druhá žárlí a domáhá se pozornosti. Sally stojí vedle a štěká, Neli mě chytá za ruku. Buď musíme česat dva obě najednou nebo musím jednu odložit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 11:51
- Nahlásit

Michall
Nasadili jsme In-liny a jeli jsme asi 7 km tam a zpátky tudíž odhadem tak těch 14. S přestávkami nám to trvalo asi 2 hodiny.
A to všechno bez zastávky v hospodě?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:45
- Nahlásit

Nedělali jsme nijak dlouhou procházku, ale na obou trávnicích byly sličné psí slečny k prohánění, takže chlapci jsou jak padlé vojsko, zvláště Níloušek funí jak čtyři

Kartáčování ocasu neřešíme, zřejmě si kartáčují sami, protože nevypadá ni zcuchaně, ni neupraveně. Boj je o kalhoty, u obou, u Nielse víc. Vedou na body, protože pod stůl za nimi nelezu a na kartáčování rezignuju

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:52 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Strejda
Přesně tak divné že?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 17:15
- Nahlásit

Nevím jak u vás, ale u nás je dnes celý den pod mrakem a strašný dusno...vyrazili jsme na hodinu a půl s jorkšírem a paní russelovou a Barney se svalil na dlaždičky na chodbě a odmítá se hnout

Janinkaprcek
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 18:02
- Nahlásit

Drakopes:Aila je mrtvá ještě teď...Zítra to nějak nevidím..Máme bejt ve 2 u báby..

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 21:19
- Nahlásit

nás celkem příjemné teplo, ale fučel severák, který to kazil Klukům je teď horko pořád a s jídlem to už zas stojí za prd. Chtěla jsem udělat velkou prochajdu - ne jako Tá ta s Míšou - chlapi, se mi zdá, že to přeháníte... Na Báru je to moc, nemá ještě tuším ani rok, km je to moc a už je horko. A na in-linech se jezdí po asfaltu - to není dobré na klouby! Bářiny myslím .........ale jsem se trochu ,,zapracovala" a vyšla pozdě, tak jsme udělali jen takovou běžnou a Berry byl stejně nějaký hotový

S česáním u nás žádný problém není. Woriček absolutně bez problémů, Berry má někdy tendence, že se nechce hodit na záda a nechat česat břicho, ale to je moje chyba, protože jsem ho kdysi, když byl ještě malý, držela takhle násilím a připadne mi, že si na to občas vzpomene. Ale nakonec ho stejně ukecám Woriček je vycapený celou dobu na zádech a láká mně, ať už jdu česat jeho jsou místa, jako právě ocasy a rajtky, která moc v lásce nemají, ale ví, že se to češe a bez debat, tak to prostě přetrpí. Někdy mi začnou lízat ruku, ať už toho nechám Ale v podstatě se u nás česání=mazlení a tak to i berou
Naše ropušky

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:15
- Nahlásit

Tak jsem dnes konečně objednala ten obojek na klíšťata Scalibor - chci se jen zeptat, píše se, že u dlouhosrstých by měl přijít ten obojek až na kůži, nejsem si moc jistá, jak toho docílit, protože kolem obojku má Barney tu podsadu takovou "nepropustnou"

Dnes se chystám vzít toho mýho trumberu do práce, tak mi držte pěsti, ať to dobře dopadne. Jdu tam jen na 4 hodiny, tak to by snad mohl vydržet, ale nervozní z toho trochu jsem, to ne že ne Hlavně aby neměl chuť tam něco značkovat

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:25
- Nahlásit

Největší chovná stanice berňáků v ČR (Litomyšl)

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:45
- Nahlásit

Strejda
Strejdo!
Já na to koukám nezvětšené a přemýšlím:,,v téhle bytovce? No, barák pěkný, nový, což o to, ale nějaké výběhy mají kde"?
Tak to zvětším, abych koukla pořádně......

LuckaM
Luci a víme my kde pracuješ? Já si zase nějak nemůžu vzpomenout - pamatuju s jen tu lyžařskou školičku?

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jo, jsem si vzpoměla - včera mi Beruna zdrhnul za nějakým bullem Uviděl cca 30m před nám jít holku s jorkem a bullem (a myslím, že minimálně jedno z toho byla feňule, protože slintal jak bublifuk ) a normálně mazal za nima, já na něj řvala, nasr... jak sviňa - poslechnul až čichnul, nevím co ,,pěkného" mu taky slečna řekla a asi na 5té moje zařvání

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 11:58
- Nahlásit

worick
Mám to zatím jen jako práci při škole. Dělám rezervace na ubytování po ČR. Sedím u PC a telefonuju, mailuju atd...URL

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 12:04 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

LuckaM
Dělám rezervace na ubytování po ČR.
Čéče, jestli my jsme si netelefonovali.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 12:18
- Nahlásit

Strejda
no i to je možný...ale je nás tam docela dost, takže to by byla velká náhoda...a jestli byl požadavek na 2 berňáky s sebou, tak to bych si pamatovala Kam jsi jel?

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 13:06
- Nahlásit

LuckaM
Dělám rezervace na ubytování po ČR - jé, to je dobré, to se může hodit Noemi tu měla požadavek - Tak mě napadá - chtěli bychom o prázdninách vyrazit směr západ - Karlovy Vary, Sós, Mariánské lázně, ... Nemáte náhodou tip na nějaké levnější ubytování (samozřejně s pejsanem)? Ideálně třeba celá chata s oploceným pozemkem nebo tak....
Z koupání pesů dneska nebude nic. Ráno zima, fujtajbl, ledový! jižní vítr zataženo. Teď už sice svítí trochu sluníčko, o to víc fučí

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 17:36
- Nahlásit

LuckaM
Kam jsi jel?
Do Šumperka bez psů.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 19:55
- Nahlásit

jedu do Zlína....

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2011 20:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
jedu do Zlína.... - co toto je za zpráva?! Co, jak, kdy, proč, na jak dlouho, s kým?? Nebo pošli maila

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání