Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 14:45
- Nahlásit

Evey
Nerozčiluj se, rupne ti cévka a co pak... Stejně s tím nic nenaděláš.
No to máš pravdu. Jdu se radši provětrat se psem ven. Odpoledne se tam pojedem asi s mamkou podívat. Toto je fakt vrchol!

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:06
- Nahlásit

MartinaBarney
babička už má doma dneska štěně, přitom mu teď ve středu bude teprve 5 týdnů!!!!!
To asi nebude z renomované CHS, že?

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:29
- Nahlásit

Ahoj, jdu se chlubit ;)
Tenhle víkend jsme absolvovaly s Dafinkou naše úplně první oficiální závody!
A docela úspěšně - v sobotu jsme doběhly 4. a 2. (ze 14ti psů), a v neděli teda dvakrát DIS První úplně zaslouženě, za druhej s ní nemluvím ještě teď v noci jsem měla noční můry

A videa ze soboty (z neděle naštěstí nemám )
http://www.youtube.com/watch?v=HBg7c-208Ok&feature =player_profilepage
http://www.youtube.com/watch?v=HBg7c-208Ok&feature =player_profilepage

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:35
- Nahlásit

5 týdnů?? to je snad jezevčík? nebo možná morče??

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:53
- Nahlásit

Strejda
To asi nebude z renomované CHS, že?
Nene, kamarád mi psal, že jeho kamarád nabízí na prodej štěňata středního špice (rodiče jsem neviděla). Ale štěňátka byla pěkná. A protože jsem věděla, že babička si přeje už dlouho pejska, aby měla s kým chodit na procházky, tak jsem s dobrým úmyslem tomu kamarádovi napsala, že bych věděla o zájemci. A dneska mamce došla smska od babky, že už má štěně doma! Tak se mi to nezdálo a hledala jsem, kdy se ty štěňata narodila. A co nezjistím!
Podle mě ti majitelé prostě mají fenku, která neplánovaně zabřezla nebo ji nechali připustit úmyslně s tím, že na tom vydělají. A o tom, jak se starat o štěňata a kdy si je mohou vyzvednou noví majitelé, tak o tom nemají ani potuchy!

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 16:05
- Nahlásit

MartinaBarney
A o tom, jak se starat o štěňata a kdy si je mohou vyzvednou noví majitelé, tak o tom nemají ani potuchy!
U nás na vesnici se rozdávají štěňata taky bez toho, že by se majitel feny staral o věk, očkování, odčervení, apod. Jsou to takové směsi populárních plemen a nikoho nenapadne, že je něco špatně.
Druhý extrém jsem viděl u jednoho známého, mimochodem myslivce. Ten odebíral štěně přesně na den a hodinu vypočtenou od porodu. Vzal si na to dva týdny dovolené.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 16:16
- Nahlásit

Evey
Copak vím, který odkaz jste vy....? Tady - to už vím, že Jeseníky, i se svou sklerózou No to je jiná, tam toho máte, ne jak my tady 3 pidikopečky Ale díkybohu alespoň za ně
Já myslela, něco úplně bližšího, něco co máš za humny No jo, jenže ty tam máš ceeeeléé pohoří.... Trochu závidím

Strejda
Když sem někdo dá odkaz, tak nejdřív čekám na reakce ostatních, protože nechci číst negativní zprávy. Tento článek jsem taky nečetl a číst nebudu, už toho vím dost. Jsem nakrknutej s vámi. - ted jsem postupovala naprosto totožně s tebou Nemám na to nerva. Vždycky se tak nas... Nejvíc mně nakrkne nějaká blbá kráva, co si pejsu pořídí místo dětí a když pak dítko přijde, pejsek už je nepotřebný....To bych chtěla vidět ty vřelé city k dítěti, když dokáže ublížit zvířeti .......i ta ,,blbá liška" má víc rozumu Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal (Malý princ).

LuckaM
Janinkaprcek
Jééé teď jsem zjistila, že tu chovku, ze které máte Ailinku, má sestřenice toho mého kamaráda z fotek, co ho Worick zaměnila za mýho Toma. Svět je malej - To je fakt náhoda...

MartinaBarney
Tak jsem se dozvěděla, že moje babička už má doma dneska štěně - co to je za rasu? Pouličák? Vím, že toho lidi takhle dávají běžně. My měli Alfíka taky tak nějak, od jedné sousedky. A blech měl tolik, že mu nebyla prakticky vidět holá kůže

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 16:27
- Nahlásit

Dines
a v neděli teda dvakrát DIS První úplně zaslouženě, za druhej s ní nemluvím ještě teď v noci jsem měla noční můry - - ty jseš kozena! To já bych s klukama nemluvila po každém ,,tréninku" Ti se klidně v polovině překážek seberou a jdou si pokecat, nebo něco přechcat Co vyvedla Dafča?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 18:17
- Nahlásit

worick
co to je za rasu?
Rasa - je to nějaký špic, střední velikost prý.
A dozvěděla jsem se, že babička počítala s tím, že si ho vezme až v 8 týdnech. Jenže už včera jim prej zavolal ten chlap, že at si už pro to štěně přijedou a kdesi cosi. A když se ho pak ptala, jestli je teda naočkovaný atd., tak jí řekl, že není a že to at si zařídí sama, že stačí zavolat vetovi. Tak pak už bylo na ní, jestli to štěně vezme nebo ho tam nechá někomu jinýmu no. Každopádně toho chlapa bych nakopala někam.

A štěňátko je teda roztomilý, tak jako každý štěně. Krásně štěňátkovsky voní. Ještě je takový neotrkaný, taky dneska si ho přivezli teprve. Ale zatím po mamce a sourozencích neteskní.

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Fotka je ve špatné kvalitě. Foceno mobilem totiž.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 19:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
ježíši ten je krásňučkový To je panda naruby Naši (mamka s bráchou) se už poohlížejí po novém pejskovi protože Alfíček už opravdu dlouho asi nebude Takového by brali všema deseti. Až ho budou ptřebovat, tak takový špicík nebude

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 20:08
- Nahlásit

v poledne jsem vyvenčila hafany, šoupla je do klubu a šla do školy pro prcky na kroužek - vodím si šikuly do klubu. Dorazili jsme zpět, odemkla jsem dveře a klasická tlačenice, kdy se oba psi pokouší pozdravit se všemi prcky najednou. Dneska jsem tam měla i dvě studentky z peďáku na praxi, které čekaly, až se dveře zprůchodní. A slabost našich psů pro cokoliv ženského zase zvítězila - protlačili se ven pozdravit obě Terezky. A když už byli na chodníku, zahleděl se Alfréd zalibně dolu z kopečka směrem k parku. A rozhodným, byť rozvážným krokem se vydal dolu. Lákala jsem ho zpět slibem frolíků - zastavil se v půli cesty a viditelně rozvažoval - přečíst si pesemesky nebo mlsek. No, prohrála jsem - po chvíli se otočil a pokračoval.
Děti se skvěle bavily, malý Vojta velice výstižně okomentoval: "Buď se vrátí nebo se nevrátí!" Nacpala jsem všechno včetně Nílouška dovnitř, hodila dovnitř několik neurčitých pokynů a šla za Alfrédem, který dávno zmizel za rohem.
Udělala jsem pár kroků z kopce a zpoza rohu se vynořil opět rozvážným krokem Alfréd - vžyť už jdu, o co jde??

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 20:16
- Nahlásit

worick
Jsem ráda, že se líbí. Je to teda holka. Zatím má jméno ,,Betka´´ Mě ale napadlo, že by se mohla jmenovat ,,Maya´´.
A kdyby Vy ostatní jste měli nějaký tip na jméno pro tuto krasavici, tak sem s ním. Všechno lepší než Betka!

Tady mám ještě jedno video, nahrávaný mobilem, takže se bude asi pak sekat. URL

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 23:35
- Nahlásit

MartinaBarney
no, mně by se ta Mája asi líbila víc, akorát nevím, jestli to není tím, že ji znám od Špiců Ale ,,Betko ke mně" - nic moc, spíš Bety (Betty ) Teď tak uvažuju: když napíšeš babička - já si představuju tu svoji (taková ta ,,stařenka v šátku" ) To ale asi nebude tvůj případ, tvoje babča by mohla mít sotva 60, viď?!
Drakopes
dneska jsem u Berryho poprvé viděla zaváhání (ztrátu inteligence ) Cca před měsícem (když tu byl ten vrtulník) jsme sbíhali od lesa takovým areálem částečně (kdysi) oploceným a chtěli jsme použít zkratku, díru po bráně, jenže tam kdosi natáhnul takový ten ,,školkařský" plot s velkými oky - tak jsme to museli kousek oběhnout cca 70m. No a dneska jdeme opačným směrem a Berry si to stříhne za plotem (souběžně s náma - my šli s Workou už venku po cestě) který je prorostlý hlohy tak, že není skoro vidět - stylem,,hele, já to tu znám, už jsme tudy jednou šli" Jenže asi nějak zapoměl, že je tam natažená ta zábrana Doběhne do rohu, chce proběhnout dírou a bác, narazí na ten s velkými oky. Vytřeštil oči na mne na druhé straně,,jé, co teď?!" No co, nečum a utíkej zpátky, musíš se vrátit okolo! Už se i rozběhnul, já na něho:,,utíkéj honem" - tím jsem ho nějak zmátla a místo toho se vrátil a zase zkoušel proletět tím plotem (jak poplašená srnka) a dokonce, že se procpe pod Tak to už jsem na něj zařvala naštvaně co blbne?! že přes plot se nerve a ať maže okolo, odkud přišel...Naštěstí se konečně ,,chytnul" a pelášil to oběhnout. To bylo radosti, když se přihnal

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 00:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jak jsem psala, že mám ráda staré věci a jak nesnáším, když malebný domek po dědouškoch celý přestaví na výstavní vilu a vzrostlou předzahrádku zplanýrují a udělají tam ,,hřbitovní výsadbu" - tak dneska jdu zadem za farou a stará kamená zídka lemující starý domeček celá rozebraná a odvezená fuč Zbyla tam jen díra do zahrady a natažené provizorní pletivo Asi kámen šikovně zpeněžili....
Kdysi byla taková zídka skoro u každého domku, teď si ani nevzpomínám, že bych ji ještě viděla jinde než tady (už je po ní ) a u babči sousedky. U ní jsme bydleli v podnájmu (než naši postavili dům - do mých 6let) a já přes lísky a tu zídku lozila ven, když jsem chtěla k bábě. Ukázka z videa před 14dny - je to ta zídka vpravo... http://img13.imageshack.us/i/1uj.mp4/

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 07:42 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
No jo, jenže ty tam máš ceeeeléé pohoří.... Právě, každá procházka tu vede do kopce.
Až ho budou ptřebovat, tak takový špicík nebude tak pořiďte Alfíkovi štěndo hned, třeba i trochu pookřeje.

MartinaBarney
Rasa - je to nějaký špic, střední velikost prý. Jsem zvědavá co z něj vyroste. Co na ni říkal Barney?
A jméno na takovou prťavku nevím, napadají mě samé jen na velké hafany.

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 07:53
- Nahlásit

worick
Jak jsem psala, že mám ráda staré věci a jak nesnáším, když malebný domek po dědouškoch celý přestaví na výstavní vilu ...
Možná je tohle staromilství infekční nemoc. U mně už přešla do chronicity.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 08:12
- Nahlásit

Evey
tak pořiďte Alfíkovi štěndo hned, třeba i trochu pookřeje - on si Alfulka ani tak nějak neuvědomuje, že už nemůže a vždycky se rozeběhne a jak už ty zadní nožky neovládá, tak pořád padá... A už má taky rád svůj klid. Stačí mu kluci a Emina, sousedky jork Duffy a pejsci, co potkáme venku. Otravné malé štěndo pořád - by ho snad zabilo
No jo, jenže ty tam máš ceeeeléé pohoří.... Právě, každá procházka tu vede do kopce. - to je právě nádhera Ne ten výšlap, u toho umírám ale ty kopce. Právě, když jsme šli na ty Vojšice, tak jsme si dali okruh po červené a tam byl výhled na takovou ,,hnusnou" rovinu - směrem ke Strážnici.......tenhle pohled mně vždycky úplně vyleká, když si představím, že bych tam mohla bydlet. Tedy, že někteří lidi tam bydlí (že Kessii? ) Hned jsem Tomovi říkala, že tohle není na mne, že mi způsobuje třesavku, jen se na to dívat To bude taky nějaká úchylka asi, protože když si to uvědomuju, tak všude kam přijedu (náhodně, po světě) hned očima hledám jakékoliv kopečky, hory a jsem nadšená, když tam jsou Normálně si vzpomínám, když jsme kdysi (ještě v katalogu) vybírali dovolenou a netuším kam, tak tam byl jeden hotel u takové osamocené hory, spíš skály a já hned - jedině tenhle

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 08:23
- Nahlásit

Strejda
Možná je tohle staromilství infekční nemoc. U mně už přešla do chronicity. - já vím, že to zachovat dost dobře nejde, že tady plno lidí předělává domy po dědečkách, že v malém zatuchlém domku nikdo teďka bydlet nechce-nebude....ale myslím, že by to šlo trochu citlivěji, alespoň některé typické věci zachovat a nechat vesničkám tu malebnost a nedělat z nich za každou cenu města Protože jak se to jednou zničí, už to nejde vrátit. A pak si na výstavní vile rozvěší po zdech kola z vozu po dědovi a vystaví do zahrady trakaře, jako ubohou upomínku. Jenže to už není ono. Je to alespoň vzpomínka na předky, ale ta malebnost vesniček je tatam. Jsem asi jediná, co tady nejásá nad novýma plastovýma oknama a zářícíma fasádama starých domků, původně nabílených s modrou obrovnávkou (soklem)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 08:58
- Nahlásit

worick
no, mně by se ta Mája asi líbila víc, Já to jméno ,,Maya´´ mám totiž z toho filmu 8 statečných (o těch huskyech). Na tu jednu fenu volal ,,Mayo´´ a mě se to jméno zalíbilo.
Ale ,,Betko ke mně" - nic moc, spíš Bety To je právě to. Toto už by byla snad čtvrtá Betka. Takže jsou zvyklí ji oslovovat: Betko, Betyno, Beťasko. Mě se to jméno prostě nelíbí
[.i]tvoje babča by mohla mít sotva 60, viď?[/i] Tak tos jsi mě dostala. Ted přesně nevím, ale myslím, že 65 bude mít.

Evey
Co na ni říkal Barney?
Barneyho jsem s sebou radši nebrala. On je hroznej hromotluk, a když jsem pak viděla, jak je to štěně malinký....Ale až trošku povyroste, tak pojedem na návštěvu i s Bárňochem.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 10:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak 67 má moje tchýně a to mi žádná ,,babka" nepřipadne spíš ,,paní"

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 10:24
- Nahlásit

worick
Tak 67 má moje tchýně, tak to mi žádná ,,babka" nepřipadne, spíš ,,paní"
Říkáš to moc dobře.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 10:44
- Nahlásit

Strejda
Říkáš to moc dobře. Opatrnosti není nikdy dost ...co kdyby si to přečetla, že...

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:00
- Nahlásit

Evey
Opatrnosti není nikdy dost ...co kdyby si to přečetla, že...
Třeba to tchýně čte.
Neumím odhadnout věk lidí a někdy mě to hodně zaskočí. Před časem jsem dával přednost ve dveřích chlapíkovi, kterého jsem odhadoval na 75 let. On byl takový hovorný a říkal: "Jen běž, já mám času dost. Mně je 92, já nikam nespěchám, ale ty bys měl jít do práce."

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:03 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick
my nebydlíme na placce... právě naopak... celá naše ves je v kopcovitém terénu... jsme už pomalu součástí Chřibů... placka je Haná, tam u našich... a ti zase už bydlí na úpatí Hostýnských vrchů... kopců je tu dost, chybí mi takový ty opravdový lesy... tady jsou na můj vkus jen "ubohé" listnaté remízky pro zvěř...

worick
Strejda
já vím, že je paráda snažit se zachovat ráz těm starým domečkům, ale po pravdě se v tom nedá žít... současným životním stylem a tempem... a my se opravdu snažíme zachovat tomu ráz (máme i podobně postižené sousedy z jedné strany), ale některé změny jsou prostě nutné...

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:06
- Nahlásit

Evey
- ten příběh skončil smutně, ani ho raději nečti...
- Ty jsi z Jesenicka? Jsme tam s našima trávili každý rok dovolenou na chajdě u Nových Losin... bylo nám tam krásně... Loni jsme se byli s manželem podívat - já zavzpomínat - a už je to tam celý jiný... ta chajda, kam jsme jezdívali, byla dost podobná té chatě z filmu: S tebou mě baví svět"

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:11
- Nahlásit

MartinaBarney
Marti, ale to štěňátko je krásňunký... babička se zabaví a určitě jí přinese jen radost, i když není "papírový"... ovšem chápu, že to malý roztomilý štěňátko je u babičky moc brzy... minimálně v sedmém týdnu se štěňátka dávají, ne?

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:16
- Nahlásit

Dines
krásný fotečky a šikovná Dafinka!!! Gratulujeme k 2. a 4. místu! a jak jsou na tom hrošíci?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:45
- Nahlásit

MartinaBarney
Včera jsem byl ve vedlejší vesnici na poště a všiml jsem si tam inzerátu na štěňátka i s fotkou,no a večer jsem viděl tvou fotku štěňátka.Tak teď mi to nedalo a ještě jednou jsem skočil do auta a zajel se tam podívat.Je to úplně přesný,akorát že tam ho nabízejí pod jménem Středoasijský pastevecký pes.Udělal jsem i fotky,ale bohužel to sem neumím dát.Tak buď večer Michall,nebo emailem.Jo jiná generace.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:54
- Nahlásit

Kessie
Jsem se blbě vyjádřila, ostatně jako vždy Kopce jsou u mne kopce z lesy, třeba právě Chřiby Tuším v Objektivu či čem, bylo o Švýcarsku, no znám ho , jasně, ale byly tam až ty velké vrcholy se sjezdovkama, už jen skály (já vždycky, když Tom otravuje, že se odstěhujem do Thajska ho vyvádím z omylu, že kvůli klukům jedině tak do Švýcar ) tak tady jsem mu říkala, že takhle vysoko už ne, to už není ono. Musí tam být ta velká údolí a kolem zalesněné hory - to je pro mne ,,ráj na zemi"

Před chvílí jsme měli návštěvu šla kolem Magdalenka s Keysiičkou a zastavily se u plotu za klukama, tak jsme honem vyběhli ven za nima Keysii se mohla zbláznit, já taky jen klukám to bylo celkem šumák

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2011 11:59
- Nahlásit

Tá ta
pod jménem Středoasijský pastevecký pes - - to si děláš pr...ne?? To by byl gól....babička by měla středoasiata... to by dopadla stejně, jak dopadnou ti naši sousedi s kavkazákama nebo jako u Karkulky (sežraná babička, mamka, a Marťa tomu unikne jen o vlásek - díky myslivci psát nebudu, to se mi příčí )

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání