| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 15:41
- Nahlásit
Kto z vas vie nieco o tom, ze pri umelom oplodneni vraj v novembri 2006 tam bola pridana za prvu vetu veta :
V ojedinelých prípadoch, keď sa len pes alebo len suka nerozmnožovali prirodzeným spôsobom, môže národná organizácia povoliť výnimku
Ja som hladala aj na stranke FCI a tam stale maju naposledy zmeneny v roku 2004 a po tomto tam nie je ani stopa... Neviete nieco blizsie?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 17:54
- Nahlásit
pigie
to jsou věci , nevím o tom tedy nic takže Ti moc nepomůžu ale je to zajímavé ! Jedině , že řád není ještě aktualizovaný ale pokud to je jak říkáš tak si lámu hlavu PRO KOHO jsou takové vyjímky
Snad jedině u zanikajících plemen bych viděla využití. Jinak je to tedy krok zpět ..Nedává mi to smysl ani třeba při využití zmrazeného sperma .
U nás v kL. a záp. řádu o tom není ani zmínka ....citace:
"Inseminace nesmí být v žádném případě použita mezi jedinci, kteří se již předtím úspěšně nereprodukovali přirozeným způsobem."
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 17:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
cilka
jj, ved presne. A toto som sa dozvedela dnes, kedy po mne poradca chovu chcel, aby som mu prelozila original (v ktorom o tom nic nie je). A na stranke FCI nie je o tom ani slovo, mozno zamerne...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 18:23
- Nahlásit
pigie
pak je jediná možnost - zeptat se přímo na FCI ...zeptej se , jsem zvědavá ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 18:40 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
cilka
Uz sa stalo pred hodinou Cakam, ci odpisu Teda, odpoved ocakavam najskor zajtra
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:54
- Nahlásit
pigie
Už máš odpověď? Taky by mě to zajímalo. Ale stejně by pak ještě záleželo na stanovisku klubu a jeho řádu.
A nevíš jak je to z dovozem semene ze zahraničí? Kolik to asi stojí a tak.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:00 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
Bohuzial, nemam a zacinam sa obavat, ze ani nepride. A tym ma poriadne nastvu. Ak mi dnes neodpovedia, tak zajtra poslem dalsi e-mail. Mna sa tak lahko nezbavia A toho, ze to bude zalezat od klubu sa velmi bojim. U nas su clenmi predstavenstva najvacsi chovatelia, zacinam sa obavat.... A hlavne, ze od nich to prislo, aby sa to zmenilo v rocenke... lebo UZ je to uvedene nespravne (povodne znenie je tam)
Co sa tyka dovozu neviem, ale spytam sa ti poradcu chovu. U nas tusim uz raz semeno bolo dovezene. Nie som si tym ista.
Okrem toho v minulej rocenke sme o umelej inseminacii mali popisane 4 strany. Len viem, ze ceny tam neboli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:23
- Nahlásit
pigie
Mě by zajímalo hlavně jestli to vyjde jako krytí a nebo výrazně dráž. Ale myslela jsem, jestli to nevíš, třeba z doslechu nebo z vlastní zkušenosti, to zase poradce neotravuj.
Nevím, jak na Slovensku, ale u nás by to záleželo, hlavně na klubovém chovatelském řádu. Pokud by tam klub dal tu podmínku přirozeného krytí, tak by asi proti tomu nešlo nic dělat.
Každopádně se divím, že to FCI uvolnilo, protože to už se mi zdá proti přírodě a abychom nedopadli tak, že většina psů a fen nebude schopná přirozeného krytí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:32
- Nahlásit
Maya
neotravujem, je to chovatelka od Huga, piseme si skoro kazdy den Myslim, ze to vyjde o dost drazsie, pretoze je okolo toho vela papierovacky. Ale zase lacnejsie ako preprava feny k psovi do zamoria.
Ja sa tiez divim a dufam, ze v nasom klube to zostane po starom. Kvitujem to akurat malopocetnym plemenam, kde sa moze este co to zachranit tymto sposobom.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:37
- Nahlásit
pigie
U málopočetných, to jo, ale mělo by to tam být přesně napsané za jakých podmínek, jak se napíše jen že lze povolit výjimku a není to přesně dané, tak to je konec, to známe, výjimku si někdo vyjedná kdykoliv na cokoliv.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:44
- Nahlásit
jj, suhlas. Vynimky. Ak mi odpisu, dam to sem, urcite
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:53
- Nahlásit
Viděla jsem nedávno inzerát: nabízím ke krytí psa anglického buldoka bez PP, možnost ubytování feny, kryji inseminačně. Proboha proč? Pejskovi degenkovi udělá dobře, strčí to do fenky a narodí se dalších pět degenků...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:59
- Nahlásit
Mucholabka
ibaze anglicky buldog to uz nevie Uz su tak tazki, ze im kopulacia robi problemy. U nich je normal robit inseminaciu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:00
- Nahlásit
pigie
A na co potom je takový pes? To nikdy nepochopím...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:01
- Nahlásit
Mucholabka
? třeba to buldokum jde normálně špatně? a proč tam teda musí ta fena jet? asi to nekonzervuje, jen odebere sperma a hned inseminuje, no to je teda blbost...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:01
- Nahlásit
Mucholabka
lebo clovek...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:03
- Nahlásit
venda
jj, inak sa robi zmrazenie a to vyjde drahsie. Takto sa to robi priamo na sale zobereme, vlozime. Urobia testy, kedy je to najvhodnejsie a tak. Cena angl. buldocka je preto velmi vysoka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:24
- Nahlásit
venda
A fena pak rodí císařem. Jo, není nad to, když má pes "pořádnou palici".
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:30 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
Tu je odpoved aspon na cenu:
V prvom rade sa plati ako za normalne krytie, neviem ake ma plemeno a ake su ceny, napriklad fundlak 1.500,-EUR alebo 2.000,- + cesta, vacsinou lietadlom, je to v specialnych kontajneroch na to urcenych + este za inseminaciu
na slovensku umela inseminacia 300-400Sk + krytie
z FCI stale neodpisali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:39
- Nahlásit
pigie
Díky moc, takhle orientačně mi to stačí.
A s tím dotazem - abys nedopadla takhle nějak
ne,ž e bych ti to přála
http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=34495
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:47
- Nahlásit
Maya
nestras dufam, ze obidem lepsie
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:38
- Nahlásit
prisla odpoved a uz sipim, ze to bude tak... este som to nepozerala, ale...
> Dear Mrs Trskova,
>
> I have checked on our homepage and you are right. I forgot to download
> the updated version published in December 2007 further to the General
> Committee meeting in October. It is now fixed.
>
> Thank you for your kind attention!
>
> Yours sincerely,
>
> Mrs Catherine GOMREE
> FCI
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:40 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
a tu je znenie z poriadku, co vlozili
Exceptions (either the male or the female has not yet reproduced naturally) can be made by the national kennel clubs in certain cases.
Plati to od 1.1.2007
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:10
- Nahlásit
pigie
No ne, tak to jsme je hrubě podcenili, odpověděli rychle. Takže zapomětlivost..... no comment
Zajímalo by mě, jestli u nás ČMKU má už někde nějakou větičku, ktreou rozhodování přehazuje na kluby a nebo o tom bude rozhodovat sama.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:50
- Nahlásit
Maya
no, kam si myslis, ze som poslala dalsi mail ;) spravne SKJ
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 07:46
- Nahlásit
Koho zaujima, co mi SKJ odpisala na podmienky ziskania vynimky, tak tu je odpoved, pobavte sa:
Je treba sa pisomne obratit na prezidium SKJ o poskytnutie suhlasu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:23
- Nahlásit
pigie
Na jednu stranu je to dobře, že o tom nebudou rozhodovat kluby, ale aby zase prezidium nebylo zavaleno žádostmi.
Jen by mě zajímalo, na základě čeho budou rozhodovat, že by měli takový přehled o všech plemenech, že dokážou posoudit kdy je výjimka nutná a kdy ne?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:52
- Nahlásit
pigie
takže formalita...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2007 10:26
- Nahlásit
Maya
Presne to ma napadlo. Schvalne som formulovala ziados tak, aby mi povedali PODMIENKY ziskania VYNIMKY. No, a staci ziadost... Presne, ako pise venda, formalita...
|