Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / strach z kontaktu s cizími lidmi
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 .
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 11:56
- Nahlásit

Grin
jestli tady na to přijde nějakej moderátor, tak to tady zamkne
snad by stačilo, kdyby změnil název na "pro strach z kontaktu s cizími lidmi", ne?

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 11:59
- Nahlásit

Grin

ale v kalhotách je má...

no pak je má v tom pytliku, ne? logicky

, tak to tady zamkne

ne, zamkne nás

kachna_

"pro strach z kontaktu s cizími lidmi",

a ty seš taky úplný jelito

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:23
- Nahlásit

kachna_
PetraK
neee, to musí bejt "pro strach z kontaktu s cizími lidmi jen tak", nee???

PetraK
pak je má v tom pytliku, ne? logicky
No, pak možná jo...

ne, zamkne nás
tak nebo tak máme utrum

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:42
- Nahlásit

Grin
pro strach z kontaktu s cizími lidmi jen tak

tak nebo tak máme utrum

budu protestovat, protože tady se probíraj závažný věci, halt včetně výukovejch pomůcek no.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:50 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit

Grin
tam ty nápisy jsou různý, nechala bych vyrobit nějakej třá nemluv na mě nebo nesahat! nebo tak, ale měla jsem strach jestli to pude přečíst... páč ty prachy jsou dosti mazec..
co myslíte??

Pani pakůn je stááášně hoodnýý pééf,ale vod tý oby co dostal k narozkám novej vobojek ho nikdo hladit nesce a nemlaská na něho taky nikdo(ani nemusím mít nápis-nehladit píchá )

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:54
- Nahlásit

Pakunobecny

Včera jsem takovej viděla tady u nás ve zverexu, a už mi cukala ruka.. byl taky takovej ježatej koženej masivní

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:58
- Nahlásit

Pakunobecny

jináč kamarádka má taky

jsou to úplně nááádherný psí. Ale teda bohužel ona má akresívního dovopravdy

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:24
- Nahlásit

Grin
už mi cukala ruka
no dyt pak to můžete říkat a nikdo se nenas..nehladi píchá. akresívního dovopravdy
Pakůnik taky má tu vrozenou nedůvěru k lidem,tak jako vypadával bubujozně dyž ho chtěl někdo muchlat a von nerád,ale nějak se do té dobroty "vmazlil"nejvíc paradoxně na hlídání fotbálů páč místní stánkař si ho zamiloval a dotoval nás prasklejma párkama ve velkým takže ty co se něžerou(tj spolupracovníci v řadě proti davu naproti)sou párko krmiči a sou ražazeni do skupiny kamarád padaj z nich párky(bezpárkáči se žerou dál,ale huž sme ve fázi že čeká až mu to dovolím takže výběr potenciálních chodících svačin na nožičkách dělám já)

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:40
- Nahlásit

Grin

chvílu tady nejsu a je ruka v rukávu a ještě k tomu v pytlíku, no totok

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 15:03
- Nahlásit

Pakunobecny
Pakůnik taky má tu vrozenou nedůvěru k lidem
bezpárkáči se žerou dál,ale huž sme ve fázi že čeká až mu to dovolím takže výběr potenciálních chodících svačin na nožičkách dělám já

dokonalý příběh Jak Pakůň přes párek k přátelství přišel
Bohužel kámoška mápsa na lidi hodnýho, ale na psy je to špatný... teď za ní mám za chvíli jet, a s grinem zatim vycházel bezva, ale přece jenom grin už přichází do puberty a tak jsem zvědavá jak ti dva se snesou..

páč Grinovi taky teď samo narlstá hřebínek...

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2011 20:59
- Nahlásit

no dyt pak to můžete říkat a nikdo se nenas..nehladi píchá. akresívního dovopravdy
Pakůnik taky má tu vrozenou nedůvěru k lidem,tak jako vypadával bubujozně dyž ho chtěl někdo muchlat a von nerád,ale nějak se do té dobroty "vmazlil"nejvíc paradoxně na hlídání fotbálů páč místní stánkař si ho zamiloval a dotoval nás prasklejma párkama ve velkým takže ty co se něžerou(tj spolupracovníci v řadě proti davu naproti)sou párko krmiči a sou ražazeni do skupiny kamarád padaj z nich párky(bezpárkáči se žerou dál,ale huž sme ve fázi že čeká až mu to dovolím takže výběr potenciálních chodících svačin na nožičkách dělám já)

Ty jo, připomělas mi kdysi dávno odpoledne na parkurech, Cindy si sedla doprostřed cestičky, co vedla k párkům v rohlíku, a všechny odchozí od stánku hypnotizovala. Skoro každej dal .

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2011 12:20
- Nahlásit

Normálně se s váma musim o něco podělit - svět je totiž evidentně naruby:

Grineček si dneska hrál před kadeřnictvím s Agátkou a já jsem krafala s jejím páníčkem.

A pak se začali ti dva honit za klacíčkem. Tu se odněkud vyloupla maminka se 2 dětma, jedno mělo lízátko. A Grineček jak se tak honil s Agátkou se najednou octl přímo mezi nima třema. Trochu mi zatrnulo, hmátla jsem do kapsy pro pamlsek, připravená přivolávat kdyby spustil. Načež grineček nejen že nespustil ale spíš se trochu udiveně teda po nich rozhlíd, a jak se rozhlíd, tak uviděl to lízátko - přímo v úrovni jeho hlavy. Čuchnul k němu a olíznul ho!!! A synáček si ho u toho pohladil po čenichu. (je fakt teda že milý a klidný děti on má rád, ty mu nevaděj jako dospělí) Já úplně perplex jsem ho rychle přivolala, omlouvala se (poprvé od chvíle co mám Grina) za vtíravýho psa, a že jim koupim všem nový lízátka, načež maminka - a zde přichází šok č. 2 řekla, že nesmysl, a že někde tu obranyschopnost získat musej! A odešla, synáček dá lízal lízátko oblíznutý mym psem.
Svět se zbláznil, říkám vám!!! Ale líbí se mi jakej nabírá kurz...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2011 17:07
- Nahlásit

Grin
načež maminka - a zde přichází šok č. 2 řekla, že nesmysl, a že někde tu obranyschopnost získat musej! A odešla, synáček dá lízal lízátko oblíznutý mym psem.
no to byla asi kynologická matka,to neni normální matka)))))))))))
Kynoložky se výrazně odlišují od samic druhu Homo sapiens. Sejdou-li se dvě ženy moudré, proberou spolu manžela, děti a Esmeraldu, sdělí si vzájemně nové recepty z časopisu Tina a na závěr se shodnou, že ta nová blůzička paní Vopršálkové je skutečně rozkošná. Dvě kynoložky spolu dovedou klábosit rovněž zcela neúnavně celé hodiny, ale obsah jejich rozhovoru je diametrálně odlišný.

Téma "manžel" zcela vynechají, o dětech se zmíní jenom potud, pokud zaznamenaly nějaký kynologický úspěch a dále hovoří výhradně o tom, jak Aris (Chanel, Brit, Simon, Ayka) dopadli na výstavě (bonitaci, závodech), proberou receptury krmiv a vzájemně se shodnou na tom, že ta fena, co si Vopršálková přivezla z USA určitě nestojí za ty peníze, poněvadž je strmá na zadek , nemá chlupy, má světlý oko a ten pohyb taky nic moc.

Muži - kynologové diskutují o stejných tématech jako kynoložky, zatímco muži Homo sapiens hovoří výhradně o sexu, fotbale a politické situaci.

Žena kynoložka si nikdy nestěžuje, že nemá co na sebe, ale stěžuje si, že nemá co vystavovat, co cvičit nebo s čím závodit (všichni psi už mají všechny možné tituly a zkoušky, je třeba koupit nového, nebo si nechat štěně). Manžel kynoložky musí být srozuměn s tím, že když se vrátí z práce (a najde čirou náhodou manželku doma), na kuchyňském stole nestojí teplá večeře, ale pes a drahá polovička nesvírá v ruce vařečku, ale kartáč, nůžky nebo trimovací nůž.

Jak už bylo výše uvedeno, kynoložky nesledují stupidní televizní seriály, ani nečtou slaboduché románky, ale po večerech studují odbornou kynologickou literaturu, ročenky, zpravodaje a katalogy. Znají perfektně rodokmeny a výsledky psů svých přátel, ale dělá jim potíže vzpomenout si, jakého pohlaví jsou kamarádovy děti. Vaří levně, rychle, nepříliš chutně a málokdy.

Jejich specialitou jsou chlupaté knedlíky, chlupatá sekaná a chlupatá polívka z pytlíku.

Pohlavní dimorfismus je u Homo kynologicus nevýrazný, protože příslušníci obou pohlaví se stejně oblékají a chovají. Pakliže kynoložka, nebo kynolog mají za životního partnera obyčejného příslušníka druhu Homo sapiens, nastává boj, který končí často rozvodem.

Jen v ojedinělých případech lze udělat z obzvlášť tvárného jedince člověka moudrého kynologa, ale stojí to spoustu času, energie a nervů a mnohem lepší je se nežádoucího partnera zbavit a oženit či provdat se za kynologa.

Některé ambiciozní kynoložky si však záměrně pořizují manžely - nekynology.

Důvodů je několik. Manžel - nekynolog nepředstavuje žádnou konkurenci v kruhu ani na závodech, nemá odlišný názor na výběr krycího psa (protože nemá žádný) a nezabírá si pro uspokojování svých kynologických potřeb nejnadějnější psy chovatelské stanice. Na druhou stranu s ním nelze rozumně pohovořit, neboť dysplazii považuje za plemeno a Junior handling za prodej štěňat. Když si pak kynoložka uvědomí, že takovýto manžel zabere v posteli stejně místa jako dospělý barzoj a sežere toho bezmála tolik jako dva barzojové, nezřídka má chuť podat žádost o rozvod. Důvodem, proč to neudělá, bývá skutečnost, že potřebuje někoho, kdo by zvedal psy do vany, fungoval coby tažná síla při transportu výstavní klece a v neposlední řadě to všechno sponzoroval.

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2011 17:17
- Nahlásit

davidkova renata

no nene

Pani sice pejska neměla, ale asi už ho něgdy zažila

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:28
- Nahlásit

Grin

Svět se zbláznil, říkám vám!!! Ale líbí se mi jakej nabírá kurz..

no tak vidíš, třeba se to teď otočí a ty nebudeš řešit otravný lidi, ale ftíracího čoklida

davidkova renata
celkem trefný

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:32
- Nahlásit

Psíček

no jo pane, nekoukejte na to tak úplně pesimisticky.

Vero
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:44
- Nahlásit

Já jsem confused nejvíc z toho, že si Grineček jenom líznul
Místo aby chňap a vzal všecko. Nějakej přeslušnělej, nééé

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:55
- Nahlásit

Psíček

a no jo furt, taky. si toho nefšímejte,no. no tak se udám já prostě předpokládám, páč vycházím z toho co píšete, že se jako podivujete nesouhlasně nad nezodpovědností vzniklé situace, ešivá sem se netrefila????, tak se trefte vy do mě.

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 11:37
- Nahlásit

Vero

neee on je strašně opatrnej na žrádlo, jenom jednou ukrad kamarádce od pusy pizzu ale ta si za to může sama, jelikoš jsem jí říkala že ještě nejed a ať si dává pozor

PetraK
Já ti dám nezodpovědnost, a kdo tady do mě furt šije abych nic neřešila, he??

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 11:58
- Nahlásit

Grin

a kdo tady do mě furt šije abych nic neřešila,

šáák jo,

Já ti dám nezodpovědnost,

to já jen tak špásovala

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:35
- Nahlásit

PetraK
mno proto

Gerda
Taky bych potřebovala

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:16 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Musím se dneska pochlubit, už teda přemýšlím delší dobu že sem napíšu aby všichni co mi poradili měli radost a kdyby nááhodou měl někdo podobnej problém aby k němu našel i závěr:

Měla jsem jednu individuální lekci s Peterem z Hafba, který mi poradil jak psa zbytečně nestresovat napjatým vodítkem a jak zůstat v klidu za každejch okolností, ale taky se jen podíval na mýho psa a už mu bylo jasný, že Grineček hajzlíček sice ano, strach má, ale není až tak markantní jak předstírá. Poznal to z toho, že mezi tím krčením a štěkáním Grin kmital očima po celé ulici, nesoustředil se očima jenom na objekt svého strachu, což by pes v panice, který má opravdu veliký strach, dělal.
Grin totiž ve své chytrosti (halt BŠO) přišel na skvělej způsob jak se vyhnout tomu kontaktu s cizákama: štěkání. "Když zaštěkám, lidi couvaj. Nechci lidi, musím tedy štěkat." Takže to u něj byl strach jen jednou částí, valná většina toho štěkání pocházela z toho, že to fungovalo - lidi od něj okamžitě odcházeli jakmile začal štěkat - a to přesně chtěl - a tím řevem toho přesně krááásně dosáhnul.
Takže Peter mi poradil jít na to úplně opačně. Pokud pes na někoho zaštěká, jde si ho ten člověk pohladit.

Musim říct, že jsem z toho zezačátku byla taková nesvá a říkala jsem si jestli to je vůbec dobře, ale pak jsem se rozhodla to zkusit. Byla jsem s holkama z cz-psa na víkendu a holky dávaly Grinečkovi "kouř", jakile se štěklo, hned se drbalo, a žádný opatrně, ale pěkně vehementně, šahalo se na různé partie, prostě ho nikdo nešetřil.
Po víkendu domů přijel prakticky úplně jinej pes. Nejenže už skoro na lidi neštěká, ale když už štěkne, tak se hned zarazí, podívá se na mě a uklidní se, sám od sebe. A já ho do kontaktu nenutim, pokud neštěká. Když štěká, tak (podle toho jak se čék na kterýho štěk tváří) nastavim "bezepečnější" konec a drbe se.

Proměna je neuvěřitelná. A tím se dostávám k dnešku. Byla jsem u veterináře s čubou. Psa jsem vzala s sebou na socializaci. Pes celou dobu ležel, když někdo prošel kolem, tak jenom zdvihnul hlavu, asi desetkrát jsem řekla "dobrý den" a nejmíň desetkrát se mi "dobrý den" vrátilo zpět, pes neštěknul ani jednou jedinkrát, jednou bafnul na sestru když se k němu sklonila a začala na něho mluvit, sestra si ho pohladila, dostala instrukce aby to s tím mluvením a skloněním udělala ještě jednou a když bude pes zticha aby bez hlazení odešla, stalo se, pes byl zticha, sestra odešla. V ordinaci seděl, jenom se zajímal o to co se děje Trixině a byl úplně v pohodě. Sestra mu nabízela piškot, nevzal si ho od ní, ale seděl a byl zticha. Pak si ho vzal ode mě.

Nečekala jsem to, taková banalita a jak to může strašně pomoct!

Chci ještě jednou poděkovat za doporučení Petera, tuším Petře K? Jsem líná to dohledat... protože mi za hodinu pomohl se spoustou problémů včetně toho nejpalčivějšího. A hlavně moc díky ženckejm z žumpy že to s tím blbounem vydržely a vyhladily z něho ty manýry Pokračování až se znova uvidíme

edit: musela jsem si opravit pravopisnou chybu

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:24
- Nahlásit

Grin
A hlavně moc díky ženckejm z žumpy
nevím za co děkuješ. Dyk jsme mu jen celej víkend říkali,že je děsnej debíííííl s tím štěkáním

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:30
- Nahlásit

Baico
;) šak víte nebylo jednoduchý s nim vydržet v jednom areále ofšem dnes jsem na veterině potkala něco mnohem horšího to nebyl štěkota ale souvislej táhlej uširvoucí jek... a trvalo to celou dobu co byli páníčci f čekárně... tagže mohlo bejt hůř...

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:35
- Nahlásit

Grin
šak víte
Vím, no hlavně, že to dobře dopadlo a rady vám byly k žitku a nemusela jste si kvůlivá tomu dělat z někoho legraci

Grin
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 13:37 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Baico

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 17:33
- Nahlásit

Grin
Nečekala jsem to, taková banalita a jak to může strašně pomoct!
no voni geniální věci bejvaj často úpa jednoduchý
v sobotu ho dorazíme esi pudeš

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání